Järjestyksenvalvojan koulutukset
Järjestyksenvalvojan tehtävään hakeutuvalta edellytetään järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen suorittamista. Avoimista kursseistamme löydät järjestyksenvalvojakortin hakemiseen vaadittavat perus- ja kertauskoulutukset sekä järjestyksenvalvojan voimankäyttökoulutukset.
Järjestyksenvalvoja
Järjestyksenvalvojan tehtävänä on ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta toimialueellaan. Järjestyksenvalvojan tehtävissä voi toimia poliisin hyväksymä nuhteeton 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti järjestyksenvalvojan peruskurssin. Poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetetuilta järjestyksenvalvojilta edellytetään lisäksi vartijan peruskoulutuksen suorittamista.
Mikäli olet epävarma, mihin koulutukseen sinun tulee osallistua tai haluat tarjouksen oman kurssin järjestämisestä, ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella.
- Lue lisää turvallisuusalan luvista ja korttihakemuksista poliisin sivuilta.
-
Järjestyksenvalvojan peruskurssi
Järjestyksenvalvojan peruskurssi (40 h) on suoritettava, mikäli haluat työskennellä järjestyksenvalvojana esimerkiksi yleisötapahtumissa, urheilutapahtumissa, ravintoloissa, laivalla tai leirintäalueella. Koulutuksen jälkeen lupaa toimia järjestyksenvalvojana haetaan poliisilta.
-
Järjestyksenvalvojan kertauskurssi
Koulutus on tarkoitettu järjestyksenvalvojaksi hyväksytyille henkilöille, jotka ovat uusimassa järjestyksenvalvojaksi hyväksymistään. Uutta järjestyksenvalvojakorttia haetaan poliisilta ja edellytyksenä on hyväksytysti suoritettu järjestyksenvalvojan kertauskurssin suorittaminen.
-
Vartijan ja järjestyksenvalvojan voimankäytön kertauskurssi
Voimankäytön kertauskoulutus (8 h) on tarkoitettu vartijoille ja järjestyksenvalvojille, jotka tarvitsevat työssään voimankäyttövälineiden kantamisoikeutta.
-
Kaasusumutinkoulutus
Kaasusumutinkoulutus ammattikäyttöön (5 h) on tarkoitettu viranomaisille, vartijoille, järjestyksenvalvojille, lipuntarkastajille, konduktööreille, pysäköinninvalvojille ja vastaaville ammattiryhmille joiden työolosuhteissa esiintyy korostuneesti väkivallan uhkaa.